Uz pomoć prirode…
…do zdravog i srećnog života

Šta je homeopatija?

Homeopatijom podstičemo sopstvene snage organizma da se na najprirodniji i najnežniji način izbore sa bolešću

Homeopatski način lečenja doprinosi rešavanju zdravstvenih problema kod dece, odraslih i starih na koje klasična medicina ne može adekvatno da odgovori.

Otac homeopatije je nemački doktor i hemičar dr Samuel Hahneman koji je uspostavio ovakav način lečenja pre dva veka. Ona počiva na principu “slično se leči sličnim” što znači da ista supstanca koja proizvodi specifične simptome kod zdrave individue može da izleči bolesnika od bolesti koji ima iste ili slične simptome.

Danas je homeopatija raširena u celom svetu i to je sasvim sigurno medicina kojoj pripada budućnost.

Homeopatski preparati su spravljeni na specifičan način tako da nema nus pojava i štetnih efekata, tj. u tim preparatima nema materijalne supstance (vrši se razblaženje iznad Avogadrovog broja), već je razvijeno dinamičko svojstvo preparata potenciranjem (ovo objašnjava Ajnštajnova kvantna fizika), a homeopatske remedije mogu da se koriste uz sve ostale terapije bez kontraindikacija.

Priča o placebo efektu je bespredmetna kad se zna koliko uspešno homeopatija leči bebe i životinje koje su apsolutno van domašaja bilo kakve sugestije.

Gde može da pomogne?

Neki od čestih problema kod kojih homeopatija pomaže

Alergije

Depresije

Glavobolje

Zavisnosti

Homeopatija može pomoći i kod raznih hroničnih obolenja kao što su:

– astma
– ekcem
– hipertenzija
– kardiovaskularne bolesti
– anemija
– respiratorne bolesti
– psihički i emotivni problemi

– opstipacija
– dijareja
– hemoroidi
– kolike
– gastritis
– urinarni problemi
– bolovi u leđima

– reumatizam
– kod uganuća i preloma kostiju pospešuje zarastanje i revitalizaciju
– u stomatologiji je od velike pomoći pošto ublažava bol, zaustavlja krvarenje i pospešuje zarastanje rana

– narkomanija
– alkoholizam
– problemi sa kožom
– seksualna disfunkcija
– bolesti reproduktivnih organa

Homeopatske konsultacije

Homeopatska terapija je proces, zahteva vreme i strpljenje i saradnju sa homeopatom
Homeopatske konsultacije mogu da potraju do dva sata, posle koje homeopata određuje konstitucijski preparat koji podstiče vitalnu, životnu silu čoveka na samoisceljenje. Homeopatska terapija je proces, zahteva vreme i strpljenje i saradnju sa homeopatom, a preparat je energetski, prirodan i neštetan, bez nus efekata.
Već kod prvog razgovora kod klijenta dolazi do olakšanja, pošto homeopata osim svoje stručnosti, treba da bude empatičan, nepristrasan i pažljiv slušalac, te i na taj način pokreće proces izlečenja.

Homeopatske konsultacije možete zakazati uživo u Beogradu ili ONLINE ako niste u mogućnosti da dođete ili živite u inostranstvu. 

Sve što je potrebno je da se javite putem emaila ili porukom i da dogovorimo termin.

Istine i zablude

Neke od najčešćih zabluda o homeopatiji
ZABLUDA: Homeopatija tretira placebom ( sugestijom i sl.) ?!
ISTINA: Tu zabludu je najlakše oboriti kada dovedete na tretman bebe, decu ili životinje. Najbolji i najbrži rezultati se postižu baš kod njih, gde je apsolutno nemoguće uticati na njihovu psihu. Osim toga, kvantna fizika ( Ajnštajnova, Teslina ) objašnjava princip delovanja homeopatskog energetskog preparata.
ZABLUDA: Homeopatija pomaže samo kod lakših zdravstvenih problema ?!

ISTINA: Upravo homeopatskim tretiranjem celog čoveka, često dolazi do neočekivano dobrih pomaka u hroničnim bolestima ili težim patologijama. I tamo gde nije u mogućnosti da potpuno izleči, svakako će pomoći čoveku, podići kvalitet života, umanjiće patnju i bolove ili smanjiti ovisnost o farmakološkoj terapiji ( uz dogovor sa svojim lekarom ).
Znači, pomaže kako kod najlakših akutnih bolesti (prehlade i sl.), tako i kod onih upornijih, hroničnih stanja. Vrlo je korisna u pre i post operativnim zahvatima, kao i kod poseta stomatologu (ubrzava zarastanje rana, smanjuje upalu, edeme, krvarenja).

ZABLUDA: Homeopatija nije preporučljiva za trudnice i bebe ?!
ISTINA: Upravo je homeopatija sa svojim netoksičnim preparatima i nežnim, neagresivnim tretmanom preporučljiva za trudnice, sam porođaj i bebu. Mnogi problemi mogu biti sprečeni ili ublaženi i otklonjeni na najnežniji i najprirodniji način.
ZABLUDA: Pogrešno odabran homeopatski preparat može naštetiti čoveku ?!
ISTINA: Apsolutno je nemoguće naštetiti čoveku sa bilo kojim homeopatskim preparatom, pošto ako je pogrešan, ništa se neće desiti! Princip „slično se sličnim leči“ ili „ klin se klinom izbija“ upravo objašnjava da ako unesete energetsku supstancu koja ne vibrira sa vašim bićem, neće se desiti naprosto ništa! Homeopatski preparati imaju dinamičko svojstvo, obraćaju se našoj životnoj energiji, a ne biohemijsko, tako da nemaju nikakve neželjene efekte ili nus pojave.
ZABLUDA: Homeopatija je nova, mlada metoda i ne može se „dokazati“ ?!

ISTINA: Homeopatska medicina postoji od samog početka života na planeti pošto koristi PRIRODNE ZAKONE izlečenja i održavanja zdravlja.
Činjenica da ju je nemački lekar Hahneman pre 2 veka prepoznao i uredio kao sistem lečenja ne znači da nije postojala i pre.Iako do sada nepravedno zapostavljena kao efikasan metod u održavanju zdravlja, na svu sreću, ona sve više biva prepoznata i korištena kako od strane klijenata, tako i od strane lekara.
U našoj zemlji je priznata naročito od 2005.godine, kada je ušla u zakone kao legalan način lečenja, a u svetu se praktikuje već dva veka.

Uz pomoć homeopatije do zdravlja i sreće, gde god da ste u svetu

Tel: +381 (0)64 209 2823
E-mail: info@marinamlinaric.com
Facebook