Razlozi zbog kojih bi homeopatska terapija, kao i sve holističke i prirodne terapije, trebale da budu prvi izbor u održavanju psihofizičkog stanja i zdravlja ljudi

Kada bi bilo više svesti i više humanosti, holističke, prirodne terapije bi svakako bile u samom vrhu, ako ne i na prvom mestu u sistemu održavanja zdravlja i u lečenju ljudi, životinja i biljaka. U svakom slučaju, integrativna terapija je budućnost čovečanstva, prvo treba dati šansu prirodi i čistiti i jačati naš imuni sistem.

Svedoci smo tolikih boleština koje pritiskaju čovečanstvo, gde klasična medicina često nema pravi odgovor. Negde smo izgubili pojam o duhu i duši, o energiji koja nas je sve dovela ovde i koja nas sve pokreće. Na žalost, svedeni smo na fizička tela i agresivne metode koje tretiraju simptome. Svaki naš organ, svaka naša boljka, povezana je sa našim psihičkim stanjem, sa našim mentalnim ubeđenjima i emocijama, sa našom životnom energijom. Zaboravili smo da najbolje i najnežnije leče upravo holističke terapije, koje se svojim neagresivnim metodama i preparatima obraćaju celom biću, traže uzrok bilo kakvom problemu i teže trajnom isceljenju.

Što se tiče homeopatije, ona je toliko kompleksna i veličanstvena, a opet toliko jednostavna i moćna metoda i zato mislim da bi bilo od neprocenjive važnosti da se svaka trudnica i svako dete podvrgnu homeopatskom tretmanu. Time bi se maksimalno moguće očistio organizam od svih štetnih uticaja, od posledica vakcinisanja i ostalih toksina koje unosimo na razne načine u svoj organizam (hrana, piće, lekovi, stimulansi…) Pošto homeopatski preparati stimulišu sopstvenu isceliteljsku moć organizma, a kao što znamo da nemaju nus efekata, kao takvi su upravo preporučljivi i za trudnice i za novorođenčad i odojčad.

Kao rezultat homeopatski vođene trudnoće i dece, bile bi zdravije trudnoće i prirodni i lakši porođaji, a samim tim bi se rađala zdravija i otpornija deca …A to znači i svaki čovek ako bi održavao svoje zdravlje na ovaj način, smanjio bi se broj hroničnih bolesti, pa ne bi bilo potrebe za agresivnijim metodama i težim lekovima.

Homeopatskim lečenjem se tretira i genetska predispozicija i jača imuni sistem, odnosno drži se ceo organizam u balansu i optimali, tako da ljudi koji su duže tretirani homeopatijom osećaju da su jači i stabilniji u svakom smislu, kao i da nisu prijemčivi za viruse, bakterije i ostale vanjske uticaje na organizam.

Naš svet u budućnosti bi mogao da bude mnogo humaniji, zdraviji i lepši, sa slobodnijim, zdravijim ljudima i kreativnijim društvom koje bi sa više ljubavi i svesti vodilo računa o svom životu i zdravlju na svim nivoima.

Upravo bi homeopatija mogla da bude zaslužna za podizanje zdravlja na viši nivo celokupnog čovečanstva kada bi joj se dalo prostora i zasluženo mesto u sistemu zdravstva u svim zemljama, kao i ostalim holističkim, prirodim terapijama.

Marina Mlinarić – objavljeno u časopisu “Živeti zdravije”