Najčešće me ljudi pitaju da li homeopatija leči kandidu, gastritis, ešerihiju, migrenu, nesnicu, depresiju, itd. I onda se zbune odgovorom da klasična homeopatija ne leči ni jednu konkretnu dijagnozu, bolest nego uvek, u svakom slučaju, leči čoveka u celini, bez obzira od čega boluje i pati.

U homeopatiji tretiramo čoveka, prvenstveno njegovu dušu, tražimo uzrok bilo kom nezdravom  stanju i na taj način ne otklanjamo samo simptome nego podižemo ceo nivo zdravlja na jedan novi, viši i stabilniji nivo.

Neobično to zvuči u poređenju sa klasičnom medicinom koja upravo tretira bolest i otklanja simptome, ne dopirući do uzroka i ne uzimajući u obzir da je sve povezano…svaki organ, svaka ćelija, svaka emocija, svaka misao, navika, životne okolnosti, uticaj porodice itd…i ako shvatimo da nas bolest ne napada „izvana“, nego dolazi uglavnom kao opomena da je potrebno da menjamo nešto.

Iz mog vlastitog iskustva, iskustva moje porodice od najmlađeg do najstarijeg člana, preko iskustava kolega i prijatelja koji se leče homeopatijom, kao i klijenata, vidimo da što je neko duže na homeopatiji postaje suštinski zdraviji, otporniji i svesniji, ne jača se samo imuni sistem, nego jača i psiha, način na koji gledamo na zdravlje i život uopšte.

Homeopatija svojim konstitucionalnim tretmanom uvek menja čoveka u najboljem pravcu za njega, naravno, ukoliko je osoba u tom trenutku spremna za svoju životnu transformaciju.

Moj susret sa homeopatijom pre 14 godina, je bio potpuno transformišući za mene i ne mogu ni da zamislim gde bih bila danas, sa kakvim sve dijagnozama da se nisam okrenula sebi na jedan sasvim drugačiji način.

Kada poverujemo u snagu bolesti i predamo moć medicini i lekovima, ne razvijamo se i u većini slučajeva bivamo sve gore.

Zato jedna zdravija i humanija budućnost pripada integrativnoj medicini i terapiji.

Homeopatija nas uvek vraća sebi, unutrašnjoj mudrosti i moći i pročišćava sve naše nivoe od svega što se tu nataložilo godinama…to je prirodan proces ozdravljenja na svim nivoima i prisećanja zbog čega smo ovde i kako da „pevamo svoju pesmu“ i budemo autentični sami sebi.

Suočava nas sa našim iluzijama, strahovima, negativnim uverenjima i lošim navikama i pomaže nam da ih se rešimo.

Ako želimo da „popravimo“ planetu, da joj pomognemo na globalnom nivou, jedini način je da pođemo od sebe i svoje porodice, da mi sami postanemo svesniji, zdraviji i ljubavniji…

Probuđeni pojedinac, onaj koji se suočio sa sopstvenom „prljavštinom“ uma i potisnutim emocijama ne može više da zagađuje ni sebe ni druge. On otkriva sve veću ljubav prema sebi, a onda i prema drugima, a jedina sila koja sve leči i menja na bolje je Ljubav.