Svi smo sazdani od raznih strahova i to od samog rođenja.
Sigurno je najjači strah za sve nas od smrti, naše konačnosti i nestajanja… zatim od bolesti, nemoći, za egzistenciju, od samoće i tako dalje. Da ne širimo sada priču o vrstama strahova i odakle oni dolaze, možemo se uvek prisetiti jedne istine: ako smo u osećanju i energiji straha, onda nismo u energiji ljubavi! Ili smo u kreaciji ili u destrukciji.

Isto tako, ako smo u strahu, onda nismo u sadašnjem trenutku, a biti mislima i osećanjima u prošlosti ili u budućnosti, te ako su ona za nas neprijatna, setimo se tada da smo samo mi odgovorni za te misli i da ih samo mi možemo u trenutku i promeniti!

Misli su ipak samo misli koje dolaze i odlaze, nemojmo im davati ni energiju, ni fokus i nestaće…

Ako se okupiramo nečim što trenutno možemo da uradimo, strah nestaje! Naša akcija je uvek odgovor za bilo koje neprijatno osećanje! Ne da potiskujemo osećanja i negiramo ih, nego da se usredsredimo na sada i ovde, da aktivno tražimo na koji način možemo naš strah i strepnju transformisati u nešto što je dobro i za nas i za ljude oko nas.

Strah od smrti kao i sve misli su ustvari iluzija i izmišljotina našeg Uma. Ako znamo da umiremo od samog svog rođenja, onda mesta strahu od smrti ne može da bude… jer šta je uopšte strah od smrti? Ustvari je to strah od PROMENE i od nepoznatog, a ako ne želimo da se menjamo i krećemo, mi onda zaista umiremo.
Ko god je živeo ispunjen život, bez kajanja i krivice, sigurno nema veliki strah od smrti…

Proživljen život, u kom svakom svom danu upravo mi dajemo smisao umanjuje strah od smrti i promena koje su neminovne… Kako u prirodi tako i u nama kao deliću te iste Božanske Prirode… Nismo često svesni da smo umrli u našem životu već onoliko puta, a evo nas, još smo tu, radujemo se novom danu i novom sebi!

I zato kada god ponovo osetimo strah, setimo se da nas on sam poziva da se vratimo sadašnjem trenutku, da ne verujemo u sopstvena negativna uverenja i ograničenja, da ne verujemo ni globalnim zastrašivačima kao što su vesti i crna hronika i da uvećavamo Veru i Poverenje u Život i Dobro!

Verujte da je život na vašoj strani bez obzira na okolnosti u kojima ste trenutno, pronađite svaki dan zrno radosti i vere i videćete kako počinje da radi zakon privlačenja koji vam daje ono čime vi vibrirate! Postanimo sami mi kreatori svog dana i života i budimo mi oni koji sve situacije vide kao izazov i priliku da saznamo nešto novo i tako se menjamo u pravcu Vere, Radosti i sve više Ljubavi i Lakoće u našim životima!

Želim vam život kakav zaslužujete: opušten i bezbedan i zato ne strašite sami sebe svojim mislima!