Evo i ove zime smo u još jednoj paranoji zvanoj smrtonosni grip nazvan ovako ili onako… kao i skoro svake zime.

Već je naprosto smešno slušati stalno o opasnim virusima koji ne biraju koga će ubiti i šire se velikom brzinom. Mislim da je jako važno da učimo iz svih tih silnih godina zastrašivanja, mi „ koji smo nekim čudom preživeli još jednu zimu“, a to je nekoliko činjenica:

– Bilo kakav virus ili grip odnosi živote, to je istina, ali kao i druge teže bolesti pogađa uglavnom ljude koji već jesu jako bolesni ili stari i bolesni, znači gde je organizam već toliko iscrpljen da ako se inficira još nekim virusom teško može to da preživi.

– Inače, preležati virus ili grip za sve nas ostale koji smo relativno zdravi i u snazi, nije ništa strašno… Doduše teško je dok traje tih nekih 7 dana, ali uz prirodnu podršku imunitetu ( lukovi, med, propolis, origanovo ulje, čajevi, obloge od sirćeta ili razblaženog alkohola, tuširanje mlakom vodom da se snizi temperatura… itd ) sve će proći, organizam će počistiti temperaturom virus i eto nas , ko novi! Temperaturu do 38.5 i ne treba skidati.

– Mit da nikada ne smemo biti bolesni ili da je to „pogrešno“ da ne treba nikada da imamo grip, prehladu, virus… nije životno ni prirodno. Kratke akutne bolesti ponekad moramo preležati tokom života i one nam služe da ojačamo imuni sistem i da izbacimo toksine iz tela. Problem nastaje ako nas akutne bolesti spopadaju često. To je onda znak iscrpljenog organizma i pada imuniteta.

– Najbolje je raditi na prevenciji protiv virusa isto kao i na preveciji protiv bilo kakve druge bolesti.

Prevencija znači da održavamo svakodnevnu higijenu Duha i Tela, a to izgleda otprilike ovako, vi slobodno dodajte šta vi još praktikujete:

  1. Ne dopustiti maha negativnim mislima, strahovima i poverovati kolektivnom zastrašivanju
  2. Gajiti veru u Dobro i da nas Život uvek podržava i voli!
  3. Čistiti iz sebe stare traume, teške emocije, neopraštanje, mržnju, želju za osvetom i sl. Pošto sve te teške emocije umanjuju moć našeg imunog sistema da se bori sa svim što mu dolazi, opraštanje i Ljubav su najbolja zaštita…
  4. Verovati u Moć za očuvanje našeg Života i Zdravlja koja je u nama ( naša Vitalna ili Životna sila koja nas je dovela ovde i uz nas je sve do smrti ), praktikovati na svoj način molitvu, meditaciju ( tihovanje ), bavljenje sobom i na duhovan način bivanjem u društvu sa dobrim ljudima i dobrim knjigama…
  5. Menjati loše navike: previše bilo čega nije dobro i iscrpljuje organizam, šta god da unosite u svoje telo svakodnevno ili u prevelikim količinama neće biti dobro ( tu mislim na lošu hranu, alkohol, cigarete, kafu, slatkiše i nezdrave grickalice…)
  6. Samo sedeti i biti pasivan ne valja : izađite, šetajte, trčkarajte, plešite, plivajte… radite ono što vam najviše prija jer telu svakako treba aktivnost i kiseonik ( znači najbolje otići svaki dan bar pola sata u park ako ne u prirodu ).
  7. Kukati i ne menjati ništa povodom onoga što vam se ne sviđa u vašem životu je dobra podloga za bilo kakvav virus i bolest. Potražite nekoga ko će vam pomoći da sagledate sebe iz drugog ugla, da pronađete novu strast i radost u svojoj svakodnevnici, a fokusiranjem na ono što je lepo i što volite postajete jači od bilo kakvog virusa ili bakterije!
  8. I na kraju, obratite se svom homeopati: zaista koliko je homeopatija moćna u svim tim akutnim stanjima znaju samo oni koji godinama „rešavaju“ ta stanja samo homeopatskim kuglicama koje olakšavaju i skraćuju tok bolesti, a neće naštetiti nikako. Konstitucijskim lečenjem homeopatski preparat podiže i pročišćava imuni sistem, pa on postaje manje podložan bilo kakvim infekcijama.

          Živi i zdravi bili dragi moji gde god da ste!!!